Tourism Operation Licence no. 3854 / 2010
Romania as a destination
Transilvania as a destination

 
  Cluj-Napoca sightseeing tours
Sighisoara sightseing tour
Rafting tours in Transilvania
Scarisoara Ice Cave tour
Nicula Monastery and Sic village tour
Turda Salt Mine & Gorge
Hiking tour at Rimetea village
The Wind Cave tour
Caving in the Western Carpathians
Biertan & Sighisoara tour
Sibiu day trip
Tarnita and Belis lake tour
   
 
Worldwide hostel bookings
International bus tickets
Travel insurance
Rent a car
Hostel membership cards
Guiding services
Photo gallery


 

Cunoaste-ti orasul ca sa stii cine esti!
 


Traim intr-un oras cu o istorie seculara, un spatiu bogat in interferente culturale, religioase si etnice.
De cele mai multe ori trecem grabiti pe langa locuri incarcate de istorie, locuri care au marcat destinul clujenilor de ieri si de azi.
Sa ne oprim putin.

cluj-elevi
Cunoaste-ti orasul ca sa stii unde locuiesti si implicit cine esti!
Afla raspunsul la intrebarile legate de istoria orasului nostru si vino alaturi de colegii si prietenii tai in unul din CIRCUITELE DE ORAS pe care agentia Retro Travel vi le organizeaza la sfarsit de saptamana, sau in orice zi a saptamanii, la cerere.
Iata trei cercuite pe care vi le propunem:

1. CIRCUIT CLASIC

Plecare din Piata Muzeului, prima incinta fortificata a Clujului - Casa Matei Corvin locul de nastere al viitorului rege al Ungariei - Piata Unirii , vizita la Biserica gotica "Sf. Mihail" - prima biserica catolica tip hala din Transilvania. Turul continua apoi la grupului statuar "Matei Corvin", Biserica Piarista, zidul fortificat de pe strada Potaissa, Universitatea "Babes - Bolyai".
Urmeaza Sf. Gheorghe omorand balaurul, iar mai apoi Bastionul Croitorilor, element impunator de fortificatie al segmentului estic al Clujului medieval. Circuitul se incheie in Piata Avram Iancu pentru a va povesti despre construirea Teatrul National si a Catedralei Ortodoxe.

Durata circuitului: minim 2 ore. Pret: 14 lei / persoana, pentru grup de minim 20 de persoane;


2. CIRCUIT ISTORIC + CIMITIRUL HAJONGARD + CIMITIRUL MILITAR


Incepem din Piata Muzeului, Monumentul Carolina si Casa Matei Corvin. Urmeaza apoi Piata Unirii, vechea piata mare a orasului, cu Biserica Catolica "Sf. Mihail", grupul statuar "Matei Corvin" precum si cele mai reprezentative cladiri din zona. Continuam apoi pe latura de sud a orasului, vizitand Biserica Piarista si Universitatea "Babes - Bolyai" si intram in Cimitirul Hajongard, infiintat in secolul XVI, dupa epidemia de ciuma care a lovit orasul. Dintre personalitatile care isi dorm somnul de veci aici amintim pe: Emil Racovita, Samuel Brassai, Ion Agarbiceanu, Iuliu Hatieganu si multi altii. Circuitul se incheie in Cimitirul Militar unde ne vom aducem aminte de sacrificiul soldatilor romani pentru intregirea si apararea Romaniei.

Durata circuitului: minim 2 ore. Pret: 14 lei / persoana, pentru grup de minim 20 de persoane;

3. CIRCUIT CLASIC + CETATUIE

Pornim de la Universitatea "Babes - Bolyai", fostul colegiu iezuit, si intram in Biserica Piarista de pe strada Universitatii. In Piata Unirii veti fi ghidati la grupul statuar "Matei Corvin", castigator al marelui premiu la Expozitia Universala de la Viena, din anul 1900. Apoi vizitam Biserica gotica"Sf. Mihail", exponenta iar apoi pe artera pietonala, ne vom vizita casa lui Matei Corvin, Obeliscul Carolina si Manastirea Franciscana.
Daca nu cumva nu stiati in oras frumos traim, vi-l vom prezenta de sus de pe Cetatuie, locul vechii cetati austriece, acolo unde vom incheia si circuitul nostru!


Durata circuitului: minim 2 ore. Pret: 14 lei / persoana, pentru grup de minim 20 de persoane;* vizitarea unei locatii specifice suplimentare este posibila la cerere!

 
 
Untitled Document

 

Maramures - 2 days tour
Bucovina - 2 days tour
Maramures & Bucovina tour
Country life in Maramures
Dracula tour !!!
Brasov-Sinaia-Bran-Prejmer

  Outgoing - Excursii elevi
Circuite elevi in Cluj
Circuite elevi in tara
Hiking the Retezat Mountains
Hiking the Southern Carpathians
   
 

Travel tips
Passports & VISA
Romanian Traditions
Country fairs & Festivals
Weather in Romania
Currency converter
Basic Romanian
Useful links
Partner links


© 2007 RETRO TRAVEL